Hvad har sundhedsguruen Michelle Kristensen og MailChimp til fælles?

Det korte svar: De får begge klø for at de ikke forærer ‘det hele væk’.

I går postet sundhedsguruen Michelle Kristensen en besked hun modtog på Instagrams stories, hvor en følger skrev: “Jeg gad godt prøve at lave dem (nogen boller, red.), men jeg synes det er noget underlig noget, jeg skal købe det blad for at få opskriften.”

Michelle Kristensen lever bl.a. af, at udvikle opskrifter.

Forskellen er, at MailChimp lever af deres e-mailmarkedsførings-platform (mm)

I maj meldte MailChimp ud, at de lavet ændringer i deres priser og måden vi bliver faktureret, og det har skabt en del røre i vandene. For at sige det mildt.

Men.

Til noget vigtigere:

Hvad har det af betydning for dig?

Det afhænger af hvilken ‘plan’, din konto er på.

Hvis kontoen er på nogen af de betalte ‘legacy plans’ (en af de gamle), vil de kun blive opkrævet for subscribed contacts. Men hvis kontoen er en af de nye prisplaner eller Forever Free-planen, vil subscribed contacts, unsubscribed contacts og non-subscribed contacts tælle i forhold til det samlede antal kontakter og påvirke det fakturerede beløb. Cleaned contacts tæller aldrig med i faktureringen. De tæller med, når de blev tilmeldt, men ikke for, når de er blevet cleaned.

Standard, Essential og Premium billing plans er nye planer. ‘Legacy plans’ vil beholde den månedlige plan, MailChimp havde før. Siden “Monthly Plans or Credits” vil vise dig, om du er på den gamle plan eller ej (Username > Account > Billing > Monthly plans or credits).

Og dem du alligevel ikke sender nyhedsbreve til, altså alle dem der ikke er subscribed, men som du alligevel betaler for at have på listen: arkiver dem.

For at kunne drive en sund forretning, udvikle nye features og være med på beatet, er MailChimp naturlig vis nødt til, at tage sig betalt for deres services.

Der er stadigvæk mulighed for at komme i gang med at sende nyhedsbreve, uden at skulle betale for det, men når du når et vist niveau, eller har brug for flere features, skal du altså til lommerne.

Det er fair nok, i min optik.

Jeg vil gætte på, at du ikke går på arbejde i næste uge, uden at få løn.

Jeg gør ikke.

Du finder MailChimps fleksible billing plans her.