TrineToemmeraas.dk logo

WordPress

Hvad betyder de forskellige brugerroller i WordPress?

Person der sidder foran computer med Wordpress-logo på t-shirten

WordPress bruger-roller og -tilladelser

Anvender du WordPress bruger-roller og -tilladelser på den rigtige måde, bibeholder du den fulde kontrol over dit WordPress website, og det gavner sikkerheden.
En bruger en person, der er oprettet som bruger på dit website, og hver bruger tildeles en bestemt rolle, i forbindelse med oprettelsen. På nogle websites kan de selv registrere sig, og på andre skal de oprettes manuelt.
Hver brugerrolle består af forskellige egenskaber eller tilladelser, der afgør hvad de har adgang til, og kan foretage af ændringer på dit website.

Brugerrollerne

Når du installerer WordPress, følger der automatisk 5 standard brugerroller med:

• Administrator
• Redaktør
• Forfatter
• Bidragyder
• Abonnent
Brugerrollerne finder du her

Administrator

På et almindeligt WordPress website er administratorrollen, rollen der giver adgang til alt. Men det vigtigste er, at de kan tilføje og slette brugere, ændre oplysninger om eksisterende brugere, herunder deres adgangskoder.
Administratorer kan tilføje nye indlæg, redigere indlæg oprettet af andre brugere og slette indlæg.  De kan også installere, redigere og slette plugins og temaer.
Administratorrollen er grundlæggende forbeholdt ejeren af websitet og giver fuld kontrol. Har du et website med flere brugere, er det en god idé at være forsigtig med, hvilke brugere du tildeler adgang som administrator.

Redaktør

En redaktør har fuld adgang til indholdet på dit website.
De kan tilføje, redigere, udgive og slette sider og indlæg, samt oprette, redigere og slette templates på websitet. Også dem, der er oprettet og skrevet af andre. Redaktøren kan også moderere, redigere og slette kommentarer.
Redaktører har ikke adgang til at ændre i websitets indstillinger, installere plugins og temaer eller tilføje nye brugere.

Forfatter

Brugere der har adgang som forfatte kan skrive, redigere og udgive egne indlæg, samt slette egne indlæg. Også når de er offentliggjort.
De kan ikke oprette nye kategorier, men de kan vælge mellem de eksisterende kategorier oprette og anvende egne tags.
Forfatterne kan se kommentarer, også dem, der afventer gennemgang, men de kan ikke moderere, godkende eller slette kommentarer.
De har ikke adgang til websitets indstillinger, plugins eller temaer, så det er en brugerrolle med ret lav risiko. Den eneste undtagelse er muligheden for at slette deres egne indlæg.

Bidragyder

En bidragyder kan tilføje og redigere deres egne indlæg, men de kan ikke udgive dem. Når de skriger indlæg, kande vælge mellem de eksisterende kategorier og oprette og anvende egne tags.
Ulempen ved bidragyderrollen er, at de ikke kan uploade filer, og dermed kan de ikke tilføje billeder til deres indlæg.
De kan se kommentarer på indlæggene, men de kan ikke godkende eller slette dem.
De har ikke adgang til websitets indstillinger, plugins eller temaer, de kan ikke ændre på selve websitet.

Abonnent

Abonnenter kan logge ind på dit WordPress website, opdatere deres brugerprofiler og ændre adgangskode.
Har du en webshop eller et medlemssite, webshop eller en anden type website, hvor brugere kan registrere sig og logge ind, så er det denne rolle de skal have tildelt.
Med mindre du har ændret i indstillingerne, er det denne rolle der står som standard, når nye brugere bliver oprettet eller opretter sig selv.

Læs også:  Sådan opretter du en ny bruger på dit WordPress website

Trine Tømmerås - Din teknikekspert

Trine her

Ved at klikke på nedenstående knap, kan du få min hjælp til Mailchimp, Simplero, WordPress, hosting eller anden teknik.
Du kan også finde mine onlinekurser og workshops oppe i menuen under 'Kurser'.
magnifiercrossmenuarrow-right