TrineToemmeraas.dk logo
Domæne

Hvad er forskellen på domæne og webhotel?

Hvad er forskellen på domæne og webhotel?
Kort fortalt, er webhotel (eller hosting, om du vil) der hvor dit website og dine e-mails bor, og domænet er adressen dertil.
Et website består af mange forskellige typer filer. Filerne ligger på en server, og en server er en stor computer, som altid er tændt og altid er tilknyttet internettet.
For at få adgang til filerne, skal du kende serverens ip-adresse. Den kan fx. se sådan ud: 12.345.678.90.
Sådan en ip-adresse kan være svær at huske. Derfor bruger vi domæner, som via noget der hedder DNS (domain name system), fortæller, at ip-adressen 12.345.678.90 skal vise domænet www.ditdomæne.dk.

Domæner

Du behøver ikke at have forstand på ovenstående, for at have et domæne. Du kan læse mere om domæner her, og du kan investere i et domæne her.
Du skal blot finde et domæne som passer til det du skal bruge det til, og sørge for at have det hostet et sted hvor sikkerheden er i top, du kan få hjælp, hvis du har brug for det, og hvor du ikke kommer til at betale for meget.

Hosting eller webhotel

Kært barn har mange navne.
Jeg tilbyder hosting på lynhurtige danske servere, med meget brugervenligt kontrolpanel og hvor sikkerheden er i top. Ønsker du at flytte din hosting fra en anden udbyder til os, hjælper jeg selvfølgelig med flytningen, så ingen data går tabt.
Du skal blot vælge hvilken str. webhotel du har behov for og bestille, så hjælper jeg dig i gang.

Klik her.

Har du hverken domæne eller webhotel?

Så kan du komme rigtig godt i gang her. Du kan vælge et webhotel og så tilføje det domæne du vælger, oprette e-mailadresse med dit domæne (fx. ditnavn@ditdomæne.dk) og du kan endda komme i gang med en hjemmeside, uden at det stikker af med udgifter. Og så er det inkl. hosting det første år.
Klik her, og få mere info.
Trine Tømmerås - Din teknikekspert

Trine her

Ved at klikke på nedenstående knap, kan du få min hjælp til Mailchimp, Simplero, WordPress, hosting eller anden teknik.
Du kan også finde mine onlinekurser og workshops oppe i menuen under 'Kurser'.
magnifiercrossmenuarrow-right